Computergenie.nl    

Computergenie.nl
  Registreer!
  Registreer
Homepage
Home
Top 10
Top 10
Forum
Forum
Prijsindex
Prijsindex
Nieuws
Nieuws
Downloads
Downloads
Hulp & Uitleg
Hulp & Uitleg
Uitgebreid zoeken
 
  Zoeken •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreer  •  Profiel  •  Log in om je privé berichten te bekijken  •  Ben je al lid?  Log in! 
Ben je al lid?  Log in!
Kies uw onderwerp:
Computer-Café
Knowledge Base
Hardware
Software
Internet & netwerken
Games
Scripten & programmeren
Digitale fotografie & video
Multimedia
GSM & mobile
Sitecheck & links
Officiële mededelingen
Feedback
ISL Light
Aanbiedingen
Markt-plaats
Hulp & Uitleg

Sponsors:

Cloud VPS

Relaties:

PC Beveiliger
Forum » Scripten & programmeren » Batch files
[OVERIG]  Batch files
Ga naar Pagina 1, 2  Volgende

Nieuw onderwerpNieuw antwoord
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Moderator
Uit een andere topic:
vosManz schreef:
Je bedoelt dus dat je met een batchbestand een programma wil openen?

Dat kan... je moet dan eerst naar de map browsen, en dan kun je het programma openen:

Code:
cd "c:\program files\programma-map\"
start applicatie.exe


Dit is heel leuk :D wou er al eens wat mee doen, beetje testen enzo,

maar stel nu dat ik ook zoiets wil maken, maar dan wil ik met een .bat file programma's afsluiten. wat zou ik dan neer moeten zetten ?

wil programma's zoals Folding@home, msn Opera, enz afsluiten




Image
vosManz Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Technische man
dan wordt het
Code:
shutdown -s -t 5 -c "msnmsgr.exe"

:)




::: vosManz :::
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Moderator
oke :D coooool :D bedankt :D

handig voor het gamen :P

alle bullshit uit, bepaalde spullen aan, gaat leuk worden




Image
vosManz Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Technische man
Daar is 't idd handig voor ja... ik heb m nog niet getest dus als ie 'n foutmelding ofzo geeft moet je 't ff melden...



::: vosManz :::
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Moderator
oke, tot zover maar 1 fout :lol:

die code zorgt ervoor dat m'n pc afsluit :D hahahahaah, wel grappig




Image
vosManz Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Technische man
lol :P 'k dacht al wanneer zou ie 't in de gaten hebben :P

maar ff serieus... programma's kun je stoppen met taskkill...

Code:
TASKKILL /F /IM msnmsgr.exe /IM opera.exe /IM ander_programma.exe


op deze manier kun je nog meer programma's toevoegen...




::: vosManz :::
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2006 Reageer met quote
Moderator
kijk dat werkt mooi :D

bedankt :D




Image
rico720 Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Gevorderd lid
werkt dat ook als de systeembeheerder je Taskmanager heeft uitgeschakeld ? :?
renevanh Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Beheerder
Theoretisch wel, want TASKKILL werkt als systeemproces denk ik.

René




Keyboard not found, press F1 to continue...
rico720 Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Gevorderd lid
ok :)
vosManz Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Technische man
De wel of niet uit kunnen voeren van de taskmanager heeft hier niet veel mee te maken.

Als de systeembeheerder de command prompt heeft uitgeschakeld, en het uitvoeren van .bat (en evt. .vbs) bestanden, dan wordt het lastiger...




::: vosManz :::
renevanh Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Beheerder
Vervelende voor de systeembeheerders op scholen is dat .vbs alleen uitgeschakeld kan worden door de Windows Scripting Host service uit te schakelen. Dat kan natuurlijk wel, maar daar krijgen de lessen informatica heel veel last van, want VBA en dergelijke werken dan ook niet meer.
Daarnaast zou het best kunnen dat de opstartscripts dan ook niet meer werken (weet ik niet zeker).
En tenslotte zijn er maar weinig goede systeembeheerders op scholen, en er zijn er nog veel minder die zich druk maken om de draaiende services. Op een school met een Win2k netwerk draait 8 van de 10 keer de messenger service ook nog gewoon, lekker met net send spelen... :P
.vbs werkt dus vrijwel altijd.

René




Keyboard not found, press F1 to continue...
vosManz Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Technische man
Kan het niet zo zijn dat alleen de extensie .vbs geblokkeerd word voor de gebruikersgroep? Dan kunnen leerlingen alleen die bestanden niet meer uitvoeren, maar andere programma's wel.

opstartscripts worden toch meestal uitgevoerd als 'system' o.i.d.? als alleen de gebruiker geen rechten heeft om .vbs uit te voeren, en system en netwerk-service e.d. wel, kunnen de meeste programma's gewoon blijven werken lijkt mij...




::: vosManz :::
rico720 Bericht Geplaatst op 26-12-2006 Reageer met quote
Gevorderd lid
soms worden programma's gedwongen om door te gaan en niet af te sluiten dan krijg je meestal een foutmelding dat het programma niet kan worden afgesloten. :)
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 17-03-2007 Reageer met quote
Moderator
ffies een bump,

Ik heb nu gewoon op m'n server windows xp staan, maar ik kan niet via extern bureaublad de server uitschakelen / rebooten

zou dit ook kunenn via een bat file ?

Ik weet dat je via CMD gewoon '' shutdown -s '' kan doen, en dan gaat de pc uit, maar kan dat ook voor reboot ? zodat je '' reboot -s '' ofzo krijgt ?




Image
Nieuw onderwerpNieuw antwoord   Ga naar Pagina 1, 2  Volgende


Forum » Scripten & programmeren » Batch files

Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers